over de droomversnelling

Het is altijd een grote wens geweest van Liesbeth Woest om een kinderboek te schrijven. Ze liep al enige tijd rond met het idee voor ‘De Droomversnelling’. Om ervoor te zorgen dat het niet bij slechts een idee zou blijven, zocht zij contact met Anke (mijn zus) en mij. Dit omdat wij al eerder twee kinderboeken hadden uitgebracht in de serie ‘Beestenbos’.

Liesbeth zegt hierover: ‘Een boek schrijven is één ding, een boek uitgeven in eigen beheer is heel andere koek. Anke en Jorien hebben mij geweldig geholpen en waren mijn stokken achter de deur. Ik ben heel trots op het resultaat!'

Op 15 april heeft de cover van het boek de Indie Award voor 'mooiste cover 2022' in de wacht gesleept. Dit is een publieksprijs waarop in totaal meer dan 6000 stemmen zijn uitgebracht. Hiervan kreeg de cover van De Droomversnelling dus de meeste stemmen. Hier zijn we ook meer dan trots op en het is echt een kers op de taart.

De Droomversnelling is een avontuurlijk kinderboek voor kinderen vanaf 8 jaar, om zelf te lezen of om voorgelezen te worden. De vele, kleurrijke illustraties maken het boek extra leuk om te lezen, ook voor kinderen die (nog) niet erg dol zijn op lezen. Doordat niet alles tot in detail beschreven wordt, nodigt het boek uit om er heerlijk op los te fantaseren.  

over het avontuur

Pim en Noor logeren in de zomervakantie bij opa en oma. Noor wordt boos als Pim zich stiekem in het oude schuurtje van opa heeft verstopt. Ze mogen er van opa niet komen, het is verboden terrein.
Pim heeft in het schuurtje iets bijzonders gevonden: de droomversnelling. Pim en Noor ontdekken de speciale werking ervan en komen in prachtige dromen terecht. Maar wanneer ze op een avond te lang in de droomversnelling zijn, gaat het mis... Pim en Noor zitten vast in de droom en raken in paniek. Zullen ze een manier vinden om weer thuis te komen?