illustrator Jorien Kooistra

illustrator nodig?

Een illustratie hoeft natuurlijk niet altijd voor een kinderboek te zijn. Het kan ook zijn voor bijvoorbeeld een legpuzzel, ansichtkaart of als aanvullend beeld in een tijdschrift (en er zijn nog 100 andere opties).

Hoe dan ook, het blijft altijd maatwerk en daarvoor zullen we samen overleggen wat voor jou het beste werkt. Neem van te voren eens een kijkje in mijn portfolio en kijk naar wat voor soort tekening jouw voorkeur gaat. Hou je van veel detail in een beeld, of van zwartomlijnde karakters? Van harde kleuren of juist meer van zachte kleuren?

De ene tekening heeft meer tijd nodig om te maken dan een andere. Een tekening met een achtergrond waarin veel gebeurt neemt bijvoorbeeld meer tijd in beslag dan één figuurtje op een verder witte achtergrond.

Voor sommige illustraties kan het handig zijn om een vaste prijs af te spreken. Of misschien wordt je boek uitgegeven door een uitgeverij en dan zullen we eerder over royalty's praten.

Stuur me een e-mail voor meer informatie. Reken op €35,- tot €75,- voor één illustratie, dit is afhankelijk van de tijd die ik eraan kwijt ben.

Alleen een boek opmaken? CmyK-what?

Een boek op laten maken kan ook. In dat geval zorg jij voor alle bestanden die je in het boek wilt hebben en zorg ik ervoor dat het één geheel wordt. Waar je het boek laat drukken is dan helemaal jouw eigen keuze, ik zorg er alleen voor dat het bestand juist wordt aangeleverd. Roept dit al vragen bij je op? Stuur me gerust een mail voor meer informatie. Voor het opmaken van een boek kun je rekenen op kosten tussen de €200,- tot €400,- (dit is afhankelijk van het aantal bladzijden en illustraties die eventueel ingevoegd moeten worden, of een afwijkende lay out). Tijdens dit proces zullen wij altijd contact houden, zodat er geen verrassingen zullen ontstaan. Althans, geen vervelende verrassingen : )

coaching

Na het (op)maken van vier kinderboeken en met een vijfde en zesde in de maak, heb ik genoeg ervaring om ook jou in dit proces te kunnen begeleiden.

Denk jij erover om je eigen (kinder)boek uit gaan geven of te illustreren en weet je niet waar je beginnen moet? Of heb je gewoon ontzettend veel vragen en wil je daar gericht een antwoord op? Dan kunnen we een coachingsgesprek inplannen waarin ik je in de goede richting kan helpen. Of waarin ik je op iets kan wijzen in het proces wat je nóg meer vragen oplevert, haha. 

Enthousiasmeren is één van mijn pluspunten, net als luisteren en orde scheppen in een creatieve chaos. Het gesprek kan via (video)bellen plaatsvinden of in het 'echt', mocht je bijvoorbeeld in het mooie Drenthe wonen. Ik ben hierin totaal niet bevooroordeeld ; )

Een coachingsgesprek kost €35,- en hiervoor nemen we een uur de tijd. Vooraf bereiden we ons op dit gesprek voor door alvast wat vragen over en weer te stellen via de e-mail. En geen paniek, ik ben een toegankelijk mens en hou van humor. Mensen opvreten doe ik niet aan.

Na ons gesprek zul jij echt beter weten wat je nu wilt.

Wil je vaker dan één keer gecoacht worden, dan kunnen we een traject samenstellen naar jouw wens. Bijvoorbeeld één keer per twee weken of één keer per kwartaal, ik roep maar iets. In overleg is er veel mogelijk.

 illustraties Jorien Kooistra

Liesbeth over jorien

Naast dat Jorien De Droomversnelling prachtig geïllustreerd heeft, begeleidde ze mij stap voor stap in het in eigen beheer uitgeven van het boek. 

De samenwerking was heel prettig; alles kon besproken worden, er werd over heel veel details overlegd, er bestaan geen domme vragen en daarnaast was het ook nog eens heel gezellig! Jorien haar enthousiasme werkt aanstekelijk en ze weet van doorpakken. Hierdoor werd het maken van keuzes makkelijker en verliep het hele proces heel vlot.

Waar ik door de bomen het bos niet meer zag, wist Jorien exact welke stappen er gezet moesten worden. Dit maakte het voor mij goed behapbaar en overzichtelijk. 

Haar illustraties hebben De Droomversnelling tot leven gebracht. Ze heeft de hele lay-out van het boek verzorgd (echt een plaatje!), waardoor ik met één druk op de knop deze kon versturen naar de drukkerij. Ook in het kiezen van de juiste papiersoort en -dikte heeft ze goed ondersteund. 

Daarnaast gaf ze heel veel praktische adviezen om het boek te promoten via verschillende kanalen en hielp ze o.a. met het maken van een website. 

Jorien biedt in alle opzichten een heel mooi totaalplaatje en zonder haar begeleiding was De Droomversnelling er niet geweest. Onwijs bedankt, Jorien!

IN OPDRACHT

Voor zwembad Lemferdinge maakte ik deze zomerse kleurplaat. Wil jij voor jouw bedrijf ook een kleurplaat naar wens? Neem dan contact met mij op. De prijs is afhankelijk van het aantal details. Hoe gedetailleerder, hoe meer tijd erin zit. Prijzen vanaf €50,-